وي با اشاره به جايگاه ويژه زعفران در اقتصاد ملي ايران افزود: ارزش اقتصادي زعفران به گونهاي است که از آن به عنوان طلاي سرخ نيز نام برده ميشود و جايگاه ويژهاي در صادرات کشور دارد.
اين کارشناس با تاکيد بر جاذبهسازي از برداشت زعفران در خراسان جنوبي اظهار داشت: گل زعفران 10 تا 30 سانتي متر ارتفاع دارد و داراي ۳ کاسبرگ و ۳ گلبرگ بنفشرنگ شبيه به هم و ۳ پرچم است و قسمت خوراکي و تجاري زعفران کلاله قرمز رنگ شاخه است که محصول زعفران را تشکيل ميدهد. پيش از آن که خورشيد صبحگاهي اشعه نارنجي خود را بر مزرعه پوشيده از گل بتاباند، برداشت شروع ميشود و تا ساعت 9 صبح ادامه مييابد.
وي با اشاره به آداب و رسوم خاص برداشت زعفران در خراسان جنوبي بيان کرد: جشنواره زعفران همانند ساير جشنوارههاي محلي ميتواند محملي براي نمايش رنج و سختي کشاورزان زعفرانکار، معرفي آداب و رسوم، موسيقي و غذاي منطقه نيز باشد.
ستوده همچنين برگزاري جشنواره زعفران را موجب بازارسازي براي اين محصول استراتژيک خواند و تصريح کرد: متاسفانه برخي از کشورها زعفران ايران را به صورت فلهاي خريداري کرده و در بستهبنديهاي کوچک و شکيل به ساير کشورها صادر ميکنند و معرفي زعفران در قالب يک جشنواره ميتواند تا حد زيادي جلوي اين موارد را بگيرد.
/120
انتهای پیام/